roelverheggenWij zijn ontzettend blij met onze regisseur Roel Verheggen.
Roel werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Hij studeerde eerst aan de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna volgde de studie Dwarsfluit aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye, die hij in 1998 cum laude afsloot. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.
Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest en na het afsluiten van de diverse studies pakte hij dit weer op. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Stanley Burleson en Simone Kleinsma. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.

In 2005 speelde hij de hoofdrol in de musical de Ontmoeting, met o.a. een bijzondere voorstelling voor 2000 pelgrims in Lourdes. Hij volgde acteerlessen bij Marije Verhoef en regisseerde een groot aantal muziektheatervoorstellingen bij o.a. theaterkoor Easy and Free, orkest De Symfonie en het Vierdaagse orkest.


Roel Verheggen is momenteel werkzaam als dirigent en artistiek leider van stichting SentoVero en de Musical Academy Cuijk. Hij schrijft kinderboeken die worden uitgegeven door Clavis. Verder zingt hij in de succesvolle groep Angels Rule. Daarnaast is hij freelance werkzaam als regisseur en scriptschrijver.

Meer informatie over Roel op www.roelschrijft.com

of www.sentovero.nl