Dorrie Besouw is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Ze heeft haar eerste muzieklessen bij Harmonie St. Joseph in Grubbenvorst gehad. Na haar middelbare school, volgde ze aan het Utrechts Conservatorium de opleiding tot docent Muziek. In 2008 studeerde Dorrie Cum Laude af als docent Muziek. 

Tijdens en na haar studie was ze actief als dirigente bij verschillende jeugdorkesten en koren waaronder, het jeugdorkest van Fanfare St. Oda Merselo, jeugdmusicalkoor de Swinging Kids en kinderkoor de Steijllandertjes. Voor Kunstencentrum Jerusalem ontwikkelde ze het succesvolle project Muziek in de Klas. 

Momenteel werkt Dorrie als docent muziek bij Kunstencentrum Venlo en Kunstencentrum Jerusalem in Venray. Daarnaast is ze actief als bestuurslid bij de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen en werkt ze als dirigente bij het Venloos Musical Ensemble, jeugdharmonie Eendracht in Meijel en jeugdfanfare De Echo uit Hout-Blerick. En sinds 1 januari  2017 ook bij Vocalgroup Hoor's in Horst.

Dorrie volgt momenteel de opleiding Master Muziekpedagogiek aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. En natuurlijk dirigeert ze met veel plezier iedere dinsdagavond bij Oker!