Marco Mariën is een veelzijdig musicus die niet alleen koren en orkesten leidt, maar ook bedreven is in het bewerken van bestaande muziek zodat het geschikt gemaakt kan worden voor een koor, hij speelt piano en is geen onverdienstelijke zanger.
Marco groeide op in een gezin van koorzangers en raakte later geïnteresseerd in jazz en hedendaagse muziek. Op 12-jarige leeftijd werd hij toetsenist bij het toenmalige Jongerenkoor Arcen, dat tegenwoordig Avolon heet.
Al gauw kwam daar Koor Aimant uit Venlo-Zuid bij en Marco maakte kennis met de dagelijkse praktijk van koorrepetities en –uitvoeringen.
Toen in 1990 in datzelfde stadsdeel een kinder- en jeugdkoor werd opgericht werd hij ook daar pianist en geleidelijk aan ging hij ook steeds meer werken als repetitor. Marco studeerde aan de PABO en ging later de studie Schoolmuziek doen aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij onder meer het vak koordirectie volgde bij Annie Janssen, close-harmony masterclasses bij Janice Lakers, harmonieleer en arrangeren bij Jan Nobbe en aan talloze facultatieve projecten meewerkte.
Momenteel is Marco dirigent van 5 verschillende muziekgezelschappen, waaronder dus Oker, verspreid over Nederlands-Limburg, Belgisch Limburg en Noord Brabant en een inspirerend pianodocent voor enkele leerlingen tussen de 8 en 88.
We zijn bij Oker erg blij met onze nieuwe dirigent en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging!Marco Mariën