Op zondag 2 oktober konden wij met Oker in Ontmoetingspunt ‘t Helder eindelijk weer optreden. Wij hadden er zin in en het publiek blijkbaar ook want het concert was helemaal uitverkocht. 

baton_1.pngbaton_2.jpg

De naam 'De Baton' (= dirigeerstok) werd gebruikt als eerbetoon aan onze dirigente Dorrie Besouw, die na 6 fijne jaren op deze dag afscheid nam van Oker. 

Uiteraard hebben wij haar in het zonnetje gezet met een mooie handgemaakte baton en foto. Andersom werden alle koorleden verrast met een roos en persoonlijke kaart.

Wij waren ook enorm blij dat Kenny Janssen ons wilde begeleiden op piano en daarnaast waren er natuurlijk onze geweldige solisten Lieke Meijer en Mischa van den Brand.

Zij waren een mooie aanvulling op het programma.

Door stemproblemen moest Lieke haar repertoire helaas inkorten maar de zang was fantastisch!

Ook Mischa wist vele mensen te verrassen met zijn geweldige stem. Wat een talenten!!!

Natuurlijk is een concert pas geslaagd als er ook publiek in de zaal zit!

We willen dan ook iedereen bedanken die de moeite genomen heeft om naar ‘t Helder te komen.

Voor een volle zaal is het natuurlijk heerlijk zingen en hierdoor werden wij nog enthousiaster.

Als laatste willen wij natuurlijk ook Pieter en Annemie van ‘t Helder bedanken voor de gastvrijheid. Fijn om in zo’n prachtige locatie te mogen optreden. In de pauze heeft iedereen nog heerlijk buiten in de zon kunnen genieten.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en dat smaakt natuurlijk naar meer!

Intussen zijn wij gestart met onze nieuwe dirigent Marco Marien. De eerste uitdaging met Marco is het Winterconcert. De eerste twee nummers zitten in de grondverf! Wij zullen Marco nog aan u voorstellen!

baton_3.jpg

Het Winterconcert vindt plaats op dinsdagavond 13 december in de Pit. Wij gaan dit concert samen met Palet en Logeko uitvoeren! U bent als publiek dan wederom van harte welkom! U zult hier nog meer over lezen in Ons Eigen Erf.

Veel muzikale groeten van alle Okerleden!

Kijkt u ook op www.oker-overloon.nl en Facebook! Tot ziens! Tot Oker!

 

Tijdens het concert ‘De Baton’ op 2 oktober in Ontmoetingspunt ’t Helder heeft Zang & theatergroep Oker na ruim 6 jaar afscheid genomen van dirigente Dorrie Besouw wegens mooie privé omstandigheden. Dorrie bracht o.a. samen met Oker én Okerband de jubilieumshow ‘Het Pentagram Mysterie’ op de planken.

Na een aardige zoektocht vonden wij onze nieuwe dirigent die wij hieronder graag aan u voorstellen.

Marco Mariën is een veelzijdig musicus die niet alleen koren en orkesten leidt, maar ook bedreven is in het bewerken van bestaande muziek zodat het geschikt gemaakt kan worden voor een koor, hij speelt piano en is geen onverdienstelijke zanger. Marco groeide op in een gezin van koorzangers en raakte later geïnteresseerd in jazz en hedendaagse muziek. Op 12-jarige leeftijd werd hij toetsenist bij het toenmalige Jongerenkoor Arcen, dat tegenwoordig Avolon heet. Al gauw kwam daar Koor Aimant uit Venlo-Zuid bij en Marco maakte kennis met de dagelijkse praktijk van koorrepetities en –uitvoeringen. Toen in 1990 in datzelfde stadsdeel een kinder- en jeugdkoor werd opgericht werd hij ook daar pianist en geleidelijk aan ging hij ook steeds meer werken als repetitor. Marco studeerde aan de PABO en ging later de studie Schoolmuziek doen aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij onder meer het vak koordirectie volgde bij Annie Janssen, close-harmony masterclasses bij Janice Lakers, harmonieleer en arrangeren bij Jan Nobbe en aan talloze facultatieve projecten meewerkte. Momenteel is Marco dirigent van 5 verschillende muziekgezelschappen, waaronder nu dus Oker, verspreid over Nederlands-Limburg, Belgisch Limburg en Noord Brabant. Ook is hij een inspirerend pianodocent voor enkele leerlingen tussen de 8 en 88. We zijn bij Oker erg blij met onze nieuwe dirigent en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Inmiddels heeft Oker er samen met Marco al een aantal fijne repetities opzitten en zijn er al diverse nummers gerepeteerd. U kunt Marco met Oker zien en horen tijdens de “Wintersurprise” op dinsdagavond 13 december in De Pit. Op deze avond zullen ook Zanggroep Palet en Logeko voor u optreden. Hierover later meer, maar noteert u het alvast in uw agenda!

Tot ziens! Tot Oker!         www.oker-overloon.nl