goodvibes l

Good Vibes,

Wanneer vriendschap tussen twee koren centraal staat...

 

Guur buiten, warm binnen...

Welkom op onze muzikale warme herfstavond op zaterdag 28 oktober 2023.

 

 • Locatie: 't Helder, Helderseweg 31, Overloon.
 • Aanvang: 19:00uur; endtijd ca. 20:30 uur.

  Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

  Reserveren is niet verplicht maar vol = vol

 • Entree €5,-  U bent verzekerd van een kaartje door €5,00 over te maken op rekeningnummer
  • NL63RABO 0141414057 ov.v.v. kaartje Good Vibes 28/10/23.
  • Bij binnenkomst geeft u bij de kassa uw naam door en het aantal kaartjes dat u besteld heeft.
 • Consumpties 2,50 (alleen contant betalen mogelijk op deze locatie).

 

 logo nw snd  logo oker
 nw snd btn  oker btn
 dirig mm btn  

Tijdens de laatste repetitie werd er extra aandacht geschonken aan het 50-jarig jubileum van Paulien Peters. Dit was voor haar geheel onverwachts.

Paulien is al 50 jaar enthousiast en fanatiek lid van Oker (en alle andere namen die Oker heeft gekend, ooit gestart onder de naam Jongerenkerk).

Zij werd bedankt voor zoveel trouwe jaren inzet! Zij kreeg een mooi boeket bloemen en een fotoboek met leuke momenten van de afgelopen 50 jaar overhandigd. """"""""""""""""""""

 Paulien jub

Het was een prachtige Summervibes avond. Het weer deed ook zijn best daarvoor en zeker ook het publiek, dat in groten getale aanwezig was. Dank aan de organisatoren! Hopelijk heeft iedereen de vibes gevoeld van Oker en Fanfare Vriendenkring. Foto's van foto Albert en Overloon nieuws. Voor meer foto's en filmpjes van deze heerlijke avond kijk op www.overloonnieuws.nl! Heb je zin om mee te zingen? Op dinsdag 5 september hebben wij open repetitie van 20.00 tot 22.uur met natuurlijk een gezellige derde helft!"

 

 

summervibes001summervibes002summervibes003summervibes004summervibes005summervibes006SummerVibes080723

Sinds begin oktober 2022 staat Oker onder leiding van onze nieuwe dirigent Marco Mariën. Inmiddels zijn wij bijna zeven maanden verder en zijn wij wederzijds een heel stuk gewend aan elkaars manier van repeteren. Na heel korte tijd hebben wij in december twee Kerstconcerten kunnen houden, eenmaal in Pelt (België) waar Marco ook een ander koor heeft en een aantal dagen later in De Pit in Overloon, samen met Logeko en Palet. Heerlijk om te doen.

 

In maart dit jaar mochten wij deelnemen aan het Sing Challenge Festival in de Schatberg in Sevenum. Nummers als This is what it feels like, Soldier on, Can’t stop the feeling en This is me kwamen voorbij. Maar ook Shallow en het Duitse nummer Laut sein werden gezongen. Het was een heerlijke dag met fijn publiek. Wij hebben ook genoten van de optredens van de andere zanggroepen!

 

 

En… wij gaan door! Want op 8 juli a.s. is een zomerconcert gepland samen met Fanfare Vriendenkring, eveneens uit Overloon. Dit wordt gehouden voor de Theobalduskerk op het plein. Ook hiervoor zitten weer nummers in de grondverf en wordt druk gerepeteerd!

Verder … hebben wij weer gesprekken op stapel staan met onze vaste regisseur Roel Verheggen om weer een mooie, kleinere, productie neer te zetten. Daarmee zal rond september worden gestart. Hier hebben wij heel veel zin in!    

MANNEN – DIT IS JE KANS !!!  Op 5 september houden wij weer een MANNENAVOND ! Wij zijn supertrots op de mannen die wij hebben maar het mogen er een aantal meer zijn!!! Zingen onder de douche is leuk, blijven doen natuurlijk! Maar waarom niet eens een paar proefrepetities meedraaien? Houd de website in de gaten, neem contact op met het bestuur via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met één van de leden of via het contactformulier op de website. Eerder meedoen dan tot september wachten? Geen probleem! Wees welkom! Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Pit in Overloon.

Zang & theatergroep Oker heeft sinds 1998 een aantal producties op de (schouwburg)planken gebracht in diverse vormen, onder verschillende dirigenten en regisseurs, met verschillende thema’s en grote variaties aan muziek. De laatste show was in maart 2018, dus alweer vijf jaar geleden. U leest er alles over onder de kop ‘producties’ op de website. Wij zijn momenteel met iets minder leden maar zeker niet minder enthousiast!

 

Op zondag 2 oktober konden wij met Oker in Ontmoetingspunt ‘t Helder eindelijk weer optreden. Wij hadden er zin in en het publiek blijkbaar ook want het concert was helemaal uitverkocht. 

baton_1.pngbaton_2.jpg

De naam 'De Baton' (= dirigeerstok) werd gebruikt als eerbetoon aan onze dirigente Dorrie Besouw, die na 6 fijne jaren op deze dag afscheid nam van Oker. 

Uiteraard hebben wij haar in het zonnetje gezet met een mooie handgemaakte baton en foto. Andersom werden alle koorleden verrast met een roos en persoonlijke kaart.

Wij waren ook enorm blij dat Kenny Janssen ons wilde begeleiden op piano en daarnaast waren er natuurlijk onze geweldige solisten Lieke Meijer en Mischa van den Brand.

Zij waren een mooie aanvulling op het programma.

Door stemproblemen moest Lieke haar repertoire helaas inkorten maar de zang was fantastisch!

Ook Mischa wist vele mensen te verrassen met zijn geweldige stem. Wat een talenten!!!

Natuurlijk is een concert pas geslaagd als er ook publiek in de zaal zit!

We willen dan ook iedereen bedanken die de moeite genomen heeft om naar ‘t Helder te komen.

Voor een volle zaal is het natuurlijk heerlijk zingen en hierdoor werden wij nog enthousiaster.

Als laatste willen wij natuurlijk ook Pieter en Annemie van ‘t Helder bedanken voor de gastvrijheid. Fijn om in zo’n prachtige locatie te mogen optreden. In de pauze heeft iedereen nog heerlijk buiten in de zon kunnen genieten.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en dat smaakt natuurlijk naar meer!

Intussen zijn wij gestart met onze nieuwe dirigent Marco Marien. De eerste uitdaging met Marco is het Winterconcert. De eerste twee nummers zitten in de grondverf! Wij zullen Marco nog aan u voorstellen!

baton_3.jpg

Het Winterconcert vindt plaats op dinsdagavond 13 december in de Pit. Wij gaan dit concert samen met Palet en Logeko uitvoeren! U bent als publiek dan wederom van harte welkom! U zult hier nog meer over lezen in Ons Eigen Erf.

Veel muzikale groeten van alle Okerleden!

Kijkt u ook op www.oker-overloon.nl en Facebook! Tot ziens! Tot Oker!

 

Oker bij Singchallenge

GroepsfotoS

In het weekeinde van 18 en 19 maart aanstaande doet Oker weer mee aan het Sing Challenge Festival in Sevenum.

Behalve ons koor doen er nog 23 andere koren mee met veel verschillende repertoire soorten zoals pop, rock, shanty, smartlap, barbershop, folk, klassiek, etc. etc..

Tijdens het festival staat het plezier in het zingen voorop, zoals bij ons natuurlijk altijd het geval is. Wij vinden het uiteraard leuk als onze “fans” ook van de partij zijn om ons te suppoorten en te genieten van de andere deelnemende koren. Misschien kunnen we u zo enthousiast maken dat u onze rangen of die van een ander koor komt versterken.

 

Het Sing Challenge Festival vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023.

Vakantiepark “De Schatberg”, Midden Peelweg 5 te Sevenum is zoals bij alle voorgaande keren de gastheer.

Iedereen is van harte welkom, het festival begint zowel op zaterdag als op zondag om 11 uur en de toegang is gratis.

 

Wij zijn er klaar voor om na de lange gedwongen stille periode t.g.v. corona er weer vol tegenaan te gaan.

 

Voor meer informatie en het programma kijk op www.singchallenge.nl of volg ons op Facebook via www.facebook.com/singchallenge

Tijdens het concert ‘De Baton’ op 2 oktober in Ontmoetingspunt ’t Helder heeft Zang & theatergroep Oker na ruim 6 jaar afscheid genomen van dirigente Dorrie Besouw wegens mooie privé omstandigheden. Dorrie bracht o.a. samen met Oker én Okerband de jubilieumshow ‘Het Pentagram Mysterie’ op de planken.

Na een aardige zoektocht vonden wij onze nieuwe dirigent die wij hieronder graag aan u voorstellen.

Marco Mariën is een veelzijdig musicus die niet alleen koren en orkesten leidt, maar ook bedreven is in het bewerken van bestaande muziek zodat het geschikt gemaakt kan worden voor een koor, hij speelt piano en is geen onverdienstelijke zanger. Marco groeide op in een gezin van koorzangers en raakte later geïnteresseerd in jazz en hedendaagse muziek. Op 12-jarige leeftijd werd hij toetsenist bij het toenmalige Jongerenkoor Arcen, dat tegenwoordig Avolon heet. Al gauw kwam daar Koor Aimant uit Venlo-Zuid bij en Marco maakte kennis met de dagelijkse praktijk van koorrepetities en –uitvoeringen. Toen in 1990 in datzelfde stadsdeel een kinder- en jeugdkoor werd opgericht werd hij ook daar pianist en geleidelijk aan ging hij ook steeds meer werken als repetitor. Marco studeerde aan de PABO en ging later de studie Schoolmuziek doen aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij onder meer het vak koordirectie volgde bij Annie Janssen, close-harmony masterclasses bij Janice Lakers, harmonieleer en arrangeren bij Jan Nobbe en aan talloze facultatieve projecten meewerkte. Momenteel is Marco dirigent van 5 verschillende muziekgezelschappen, waaronder nu dus Oker, verspreid over Nederlands-Limburg, Belgisch Limburg en Noord Brabant. Ook is hij een inspirerend pianodocent voor enkele leerlingen tussen de 8 en 88. We zijn bij Oker erg blij met onze nieuwe dirigent en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Inmiddels heeft Oker er samen met Marco al een aantal fijne repetities opzitten en zijn er al diverse nummers gerepeteerd. U kunt Marco met Oker zien en horen tijdens de “Wintersurprise” op dinsdagavond 13 december in De Pit. Op deze avond zullen ook Zanggroep Palet en Logeko voor u optreden. Hierover later meer, maar noteert u het alvast in uw agenda!

Tot ziens! Tot Oker!         www.oker-overloon.nl