Contrast

1998

"CONTRAST" was de titel van het eerste avondvullende showprogramma dat Oker (nog onder haar oude naam 'Young Sound') op de planken bracht. "Contrast" was voor de leden een gewaarwording op zich! Niet alleen was het onze eerste show, het was meer dan dat! "Contrast" speelde ook diep in op onze eigen gevoelens.

De diverse nummers werden met een intense beleving uitgevoerd en vanuit een grote eenheid binnen de zanggroep. Tijdens het hele programma werden wij ondersteund door een geweldige gelegenheidsband: de Oker-band.

Zoals de naam al doet vermoeden omvatte het programma nummers die alles te maken hadden met tegenstellingen in het leven zoals oorlog en vrede, haat en liefde, verdriet en blijdschap. Denk hierbij aan nummers als 'Schindlers List' en 'Goodnight Saigon'. De diverse oorlogen alsmede discriminatie en apartheid kwamen aan bod evenals de flower power als protestbeweging tegen diverse conflicten in de wereld ('California Dreaming').

Wij wilden het contrast laten horen tussen het leed dat grote groepen mensen de laatste eeuw hebben ondergaan en de toch, ondanks alles, in die tijd populaire muziek. Juist muziek heeft door de jaren vele mensen op de been gehouden bij ontberingen en tegenslagen. Met het nummer 'Something so strong' wordt de innerlijke kracht van de mens die alles zal overwinnen benadrukt.

Na een aantal voorstellingen in Overloon is "Contrast" ook in de schouwburgen van Venray en Cuijk op de planken gebracht.

  • Contrast - African Celebration
  • Contrast - Toegift Miss Saigon
  • Contrast groupies 01