Fantastische herinnering

Goodvibes s

Popkoor New Sound uit Pelt(B) en Zang- en theatergroep Oker troffen elkaar op zaterdag 28 oktober op de mooie locatie 't Helder in Overloon. De dag begon met koffie en vlaai waarna enkele workshops volgden. 's Avonds volgde een optreden voor een enthousiast publiek waardoor we mogen terugkijken op een fantastische dag vol muziek

Agenda

 2023

 

zaterdag 28 oktober 2023: Herfstconcert Good Vibes in 't Helder

 

 

 
 
 
Museum in het donker

 

Tussen 9 en 26 november deed een grote groep okerleden mee met "Museum in het donker", een speciaal evenement in het oorlogs museum rondom de eerder dit jaar overleden oorlogsveteraan Vincent Speranza. Het lijflied van de parachutisten werd aan het einde van de rondgang door het museum ten gehore gebracht bij een diashow over het leven van deze bijzondere man. De reacties aan het einde gaven aan dat de combinatie goed in de smaak viel.

Tijdens het concert ‘De Baton’ op 2 oktober in Ontmoetingspunt ’t Helder heeft Zang & theatergroep Oker na ruim 6 jaar afscheid genomen van dirigente Dorrie Besouw wegens mooie privé omstandigheden. Dorrie bracht o.a. samen met Oker én Okerband de jubilieumshow ‘Het Pentagram Mysterie’ op de planken.

Na een aardige zoektocht vonden wij onze nieuwe dirigent die wij hieronder graag aan u voorstellen.

Marco Mariën is een veelzijdig musicus die niet alleen koren en orkesten leidt, maar ook bedreven is in het bewerken van bestaande muziek zodat het geschikt gemaakt kan worden voor een koor, hij speelt piano en is geen onverdienstelijke zanger. Marco groeide op in een gezin van koorzangers en raakte later geïnteresseerd in jazz en hedendaagse muziek. Op 12-jarige leeftijd werd hij toetsenist bij het toenmalige Jongerenkoor Arcen, dat tegenwoordig Avolon heet. Al gauw kwam daar Koor Aimant uit Venlo-Zuid bij en Marco maakte kennis met de dagelijkse praktijk van koorrepetities en –uitvoeringen. Toen in 1990 in datzelfde stadsdeel een kinder- en jeugdkoor werd opgericht werd hij ook daar pianist en geleidelijk aan ging hij ook steeds meer werken als repetitor. Marco studeerde aan de PABO en ging later de studie Schoolmuziek doen aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij onder meer het vak koordirectie volgde bij Annie Janssen, close-harmony masterclasses bij Janice Lakers, harmonieleer en arrangeren bij Jan Nobbe en aan talloze facultatieve projecten meewerkte. Momenteel is Marco dirigent van 5 verschillende muziekgezelschappen, waaronder nu dus Oker, verspreid over Nederlands-Limburg, Belgisch Limburg en Noord Brabant. Ook is hij een inspirerend pianodocent voor enkele leerlingen tussen de 8 en 88. We zijn bij Oker erg blij met onze nieuwe dirigent en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Inmiddels heeft Oker er samen met Marco al een aantal fijne repetities opzitten en zijn er al diverse nummers gerepeteerd. U kunt Marco met Oker zien en horen tijdens de “Wintersurprise” op dinsdagavond 13 december in De Pit. Op deze avond zullen ook Zanggroep Palet en Logeko voor u optreden. Hierover later meer, maar noteert u het alvast in uw agenda!

Tot ziens! Tot Oker!         www.oker-overloon.nl